NAVOIY VILOYATIDAGI NUROTA MANZILGOHI VA SARMISHSOY DARASI - To‘ymurodova Dinora Otabek qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annontatsiya: Ushbu maqolada 1992-yil mart oyidan Navoiy viloyati tarkibiga kirgan Nurota tumani va Navoiy viloyati Navbahor tumanida joylashgan Sarmishsoy darasining qadimiy tarixi, bu manzilgohlarning ajoyibotlari, ularning o’rganilishi va hozirgi vaqtdagi ularga berilayotgan e’tibor haqida fikr yuritiladi.