UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA O’QUVCHILARNING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Sh.Sh.Olimov; G.H.Usmonova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umumta’lim maktabi o’quvchilarining intellektual salohiyatini rivojlantirishning o’ziga xos xususiyatlari, o‘quvchilarning intellektual imkoniyatini rivojlantirish jarayonini shakllantirishda ahamiyat berilishi lozim bo’lgan jihatlar haqida so’z yuritilgan. Shuningdek, intellektual salohiyati yuqori bolalarning o‘ziga xos tafakkur tarzi, aqliy xususiyatlari mohiyati yoritilgan.