MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA MENTAL ARIFMETIKANI O’RGATISHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASOSLARI - Ummatova Aziza Zafar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: maqolada mental arifmetikaning tarixi, kelib chiqishi haqida soʻz boradi. Mental arifmetika -bu yuqori sifatli dastur boʻlib, matematik amalni miyada kalkulyatordan ham tezroq hisoblashni oʻrgatadi. Mental hisoblashning bugungi kunda maktabgacha yoshdagi bolalarning ogʻzaki hisoblash malakalarinirivojlanishidagi oʻrni haqida ham ma’lumot berilagan.