O’ZBEKISTONDA O’Z DST 3286:2018 “HALOL” OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI BO’YICHA UMUMIY QO’LLANMA STANDARTI ASOSIDA SERTIFIKATLANADIGON MAHSULOTLAR - Nabiyev Otabek (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada “Halol” standartini joriy etish samaradorligini oshirish yo'llarini tahlil qilindi. Uumumiy ovqatlanish, restoranlar, mehmonxonalar, oshxonalar, kafeteriylar va bufetlar, o‘z-o‘ziga xizmat ko‘rsatish nuqtalari, tayyor mahsulot supermarketlari, novvoyxonalar va qandolat do‘konlarining halol joylari, bunday joylarda ishlatiladigan xom ashyo materiallari, halol taomlarni tayyorlash, saqlash va iste’molga berish uchun talablarini belgilaydi.