СOVID-19 GA CHALINGAN BEMORLARDA KO’RUV A’ZOSIDAGI PATOLOGIK O’ZGARISH XUSUSIYATLARNI O’RGANISH - Islomov Ziyovuddin Sadriddinovich; Janiqulov Ismat Sobirjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Mavzuning dolzarbligi.2019-yil 31-dekabr kuni Jahon sog’liqni saqlash tashkiloti Xitoyda, Hubey provinsiyasining Uxan shahrida noma’lum qo’zg’atuvchi sababli 44 ta pnevmoniya holati qayd etilganligi haqida xabardor qilingan. Patogen yangi koronavirus (hozirda SARS-CoV-2 deb nomalanadi, dastlab 2019-nCoV degan vaqtincha nom berilgan edi) bo’lib chiqdi, u ilgari odamlar orasida aniqlanmagan virus sanaladi.