O’ZBEK XALQINING BOY MUSIQA MEROSINI O’RGANISH VA UNI KENG OMMA ICHIDA TARG’IB QILISH - G’iyosov Narzulla Rahmatullayevich; Poyonova Feruza Ulug’bekovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: ushbu maqolada o’zbek xalqining boy musiqa merosini o’rganish va uni keng omma ichida targ`ib qilish haqida so’z boradi. U mumtoz musiqamizni butun dunyoga tanitish va ijrochilik yo’llarini yosh avlodga o’rgatish bilimlarni usullari va ularning madaniy o’ziga xos badiiy xususiyatlarini ochib berishga qaratilgan.. Maqolada mumtoz musiqa merosimizni doimiy qo’llab-quvvatlash va targ’ib qilish bo’yicha ish olib borgan musiqashunos-manbashunos olimlarning qo’shgan hissalari haqida fikrlar kiritilgan.