SURROGAT ONALIKNING AXLOQIY MASALALARI - G’ulomboyeva Nafosatxon (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Albatta, har bir zamonaviy odam surrogat onalik nima ekanligini biladi. U haqidagi sharhlar va fikrlar shu qadar xilma-xilki, ularning barchasini sanab o'tish juda qiyin. Ba'zilar bunga mutlaqo qarshi va surrogat onalikni inkubator sifatida tashqi ayoldan foydalanish deb aytishadi. Ular bepushtlik holatida bolani mehribonlik uyidan olish kerak, deb hisoblashadi. Boshqalar, surrogatlik farzandsiz er-xotinga baxt berish va bu harakatni ma'qullash imkoniyati deb hisoblashadi. Zamonaviy dunyoda bu hodisa haqida bir nechta stereotiplar mavjudligi sababli fikrlar juda xilma-xildir.