ELLIPS VA UNING HAYOTGA TADBIQLARI - Yo’ldashev Javohir; Yo’ldasheva SHohida; Rahmonova Kamola; Sharipova Sadoqat Fazliddinovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Egri chiziqlar qadim zamonlardan beri olimlarning e'tiborini tortgan va ular tomonidan tashlangan toshning traektoriyasidan tortib kosmik jismlar orbitalarigacha bo'lgan turli xil tabiat hodisalarini tasvirlash uchun ishlatilgan. Maktab matematika kursida funksiyalar grafiklari egri chiziq sifatida qaraladi. Matematika darslarida parabola, giperbola, aylana bilan shug'ullanganman. Men hayotimizda tez- tez uchrab turadigan ajoyib matematik olamida yashovchi boshqa figuralar bilan tanishmoqchi edim. Shunday ajoyib egri chiziqlardan biri ellipsdir.