SHIFOKOR VA BEMOR MULOQOTINING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Nazarova Zarnigor Raxmatjon qizi; G‘aniyeva Shaxloxon Abdurahim qizi; Xurramova Pokiza Saydullo qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Shifokorlikni tanlagan inson bor bilimini, aql-zakovatini va orttirgan kasbiy tajribasini bemor salomatligini tiklashga, unga yordam qo‘lini cho‘zishga doim tayyorligi, o‘zining huzur-halovatidan kechib, bemor atrofida doimo tibbiy yordamga shay ekanligini namoyish qila olishi, bemor va uning qarindosh- urug‘Iari oldida o‘zining xatti-harakati bilan ularning muhabbatini qozonishga intilmog‘i kerak. Maqolada ushbu jihatlar haqida so‘z borgan.