MATEMATIKA VA TANQIDIY FIKRLASH - Ahrorov Og`abek; Mustafoqulov Avazbek; Kamolov Sardorbek; Sharofov Nodirbek (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Tezis matematika fanini o’qitishda tanqidiy fikrlashni rag’batlantirish haqida bo’lib, tanqidiy fikrlashni rivojlantirishning ikki usulini taqdim etadi. Birinchi usul misollarga boshqacha yondashish bo’lib, bu orqali o’qituvchi o’quvchilarni ijodiy fikrlashga undaydi. Ikkinchi usul esa matematik modellashtirishni tatbiq qilish bo’lib, bunda o’qituvchi talabalarga matematika bilan real voqelik o’rtasidagi aloqadorlikni ko’rsatib beradi.