МАМУРИЙ ЖАЗОЛАРНИ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАР ПРОФИЛАКТИКАСИДА АҲАМИЯТИНИ ОШИРИШ - Қорабекова Мухлиса Шухрат қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Анoтация: Ушбу мақолада маьмурий жазоларни ҳуқуқбузарликлар профилактикасида аҳамиятини оширишнинг самарали механизмларини ишлаб чиқиш бўйича тавсиялар республикада содир этилаётган ҳуқуқбузарликлар учун белгиланган жазо мэханизмлари ҳамда жазони енгиллаштирувчи оғирлаштарувчи ҳолатлар, маьмурий жазоларни ҳуқуқбузарликлар профилактикасида аҳамиятини оширишда илғор тажрибалардан фойдаланиш ва уларни амалиётга тадбиқ этиш юзасидан таклиф ҳамда мулохазалар ёритилган.