MATEMATIKA VA FIZIKA UCHUN UMUMIY MASALAR - Aliyev Nurjahon Tòxtamurod ògli; Yaxshiyev Nùmonjon Asatilloyevich; Yomģirov Ixlosbek Aliboy ògli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Har bir sinf yakunida o'quvchilar egallashi lozim bo'lgan bilim, ko'nikma va malakalar ta'lim predmetlari bo'yicha ishlab chiqilgan o'quv dasturlarida o'z aksini topgan. Shuning uchun o'quvchilar fizika asoslariga oid quyidagi bilim, ko'nikma va malakalarni egallashi ko'rsatib o'tilgan, ya'ni fizikadan masalalarni mustaqil ishlash, fizik hodisalarni kuzatish va ularni tushuntirabilish, ko'nikmalarni shakllantirish kerak.