КОМПАРАТИВ-АДЪЕКТИВ ФРАЗЕОЛОГИК БИРЛИКЛАРНИНГ СЕМАНТИК МАЙДОНИН ШАКЛЛАНТИРИШ - Мамбеталиева А.Б. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Мазкур мақола компаратив-адъектив фразеологик бирликларнинг инглиз ва қорақалпоқ олам миллий манзарасида воқеланиш хусусиятларин таҳлил қилишга қаратилган. Фразеологик бирликлар (ФБ) ва уларнинг компонетларининг гавдаланиш ўзига хосликларин инглиз ва қорақалпоқ тиллари мисолида таҳлил қилишни максад қилиб қӯйганмиз. Ушбу гуруҳга инсонни баҳоловчи ФБ лар ва уларнинг компонетлари танланган ва таҳлилга тортилган.