ПРОФИЛАКТИКА ИНСПЕКТОРИНИНГ ФИРИБГАРЛИК ЖИНОЯТЛАРИ ПРОФИЛАКТИКАСИНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ТАРТИБИ - Авезова Малоҳат Салий қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Анoтатция: Мазкур мақолада фирибгарлик жиноятидан жабр кўрган фуқаролар томонидан фирибгарлик қурбони бўлганлиги ҳақида ҳуқуқни муҳофаза қилувчи органларга мурожаат этмаслиги, натижада ушбу жиноятлар расмий рўйхатга қайд этилмасдан “латент”лигича қолиб кетиши, фирибгарлик жиноятлари сабаб ва шарт-шароитлар таъсири остида содир этилганлиги,ҳуқукбузарликлар профилактикасини бевосита амалга оширувчи орган ва муассасалар тизими кўрсатилган бўлиб уларга,таклиф ва тавсиялар ёритилган.