РЕСУРСЛАРНИ ТЕЖАШ ВА МУҚОБИЛ ЭНЕРГИЯ МАНБАЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА МУХАНДИС-ХИММОТОЛОГЛАРНИНГ ЎРНИ - А.Собиржонов; В.Мелиев (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Анотация: Ушбу мақола хозирги кунда долзарб бўлган нефт ва нефт маҳсулотларига булган эҳтиёж ошиб бориши билан бир қаторда мухандис- химмотологларга бўлган талаб хам ошиб бориши, мухандис-химмотологиялар ёнилғи мой маҳсулотларидан самарали фойдаланиш эвазига эҳтиёт қисмларга бўлган сарф харажат камайтириш йўлларини ўрганади ва ҳаётга тадбиқ этадилар.