AVTOTRAONSPORT VOSITALARNIG AD HOC TARMOQLARDA SAMARALI MASHRUTLASHNING ALGARITMLARI VA MARSHRUTLASH PROTOKOLLARI - Xujamatov Xalimjon Ergashevich; O'ktamov Dostonbek Rustam o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annontatsiya; Ad hoc simsiz ad hoc tarmoqlarida marshrutlashning xususiyatlari tavsiflangan va tegishli marshrutlash protokollarining umumiy ko'rinishi keltirilgan. Ko'rsatilgandek, simulyatsiya modellashtirish hozirda mobil Ad hoc tarmoqlarida marshrutlash protokollarining ishlashini baholash uchun eng qulay va ishonchli vositadir. Marshrutlash protokollarining ishlashini modellashtirish misoli keltirilgan: AODV, DSR, LANMAR, OLSR, OSPFv2, ZRP.