TURKIY LUG‘ATLARDA QO‘LLANILGAN MEVA NOMLARINING LINGVISTIK TAHLILI - Hamroyeva Maftuna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada qadimgi turkiy lug‘atlarda qo‘llanilgan meva nomlarining qo‘llanilishi metodlar yordamida yoritilgan, so‘zliklarning lingvistik tahlili amalga oshirilgan va meva nomlari ma’lum bir guruhga ajratilgan holda tadqiq etilgan.