INGLIZ VA O'ZBEK TILLARIDA QARDOSHLIK OTLARINING LINGVOMADANIY TAVSIFI - Nasrullayev Oloviddin (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ingliz va o'zbek tillarida qardoshlik otlarining lingvomadaniy tavsifi inson tajribasi va muloqotining asosiy jihati hisoblanadi. Lingvomadaniy tavsifi ko'p o'lchovli tushuncha bo'lib, u bir qator jismoniy, mavhum va metaforik ma'nolarni o'z ichiga oladi. Tilda makon turli usullarda, jumladan, otlar, fe'llar, ergash gaplar va boshqa fazoviy belgilarni ishlatish, shuningdek, makoniy mos yozuvlar ramkalarini qurish tarzida kodlangan va kontseptsiyalangan.