KOMPYUTER LEKSIKOGRAFIYASINING KOMPYUTER LINGVISTIKASI FANIDAGI AHAMIYATI (LUG’ATLAR TIPOLOGIYASI MISOLIDA) - Maxmudova Erkinoy; Abdualimova Gulhayo Hasanovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada kompyuter leksikografiyasi sohasining lug’atlar tipalogiyasiga yo’nalishi boyicha fikr yuritiladi.. Bundan tashqari maqolada xorijda va Òzbekistonda kompyuter leksikografiyasi bòyicha olib borilgan tadqiqotlarni , òzbek olimlarining kompyuter leksikografiyasi va lug’atlar tipalogiyasiga bòyicha olib borilgan izlanishlarinni kòrishimiz mumkin . Lugatlar tipologiyasi bugungi kundagi yutuqlari bòyicha qisqacha va mulohazalar, bahslar keltirilgan.