UCHINCHI RENESANS DAVRIDA AJDODLARIMIZ MEROSINI ORGANISH ORQALI INTEGRATSION TA’LIMNI YANADA TAKOMILLASHTIRISH TAMOYILLARI - Gadayeva Mohigul Muxamedovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sharq mutafakkirlari asarlarini o’rganish orqali integratsion ta’limni mazmunan chuqurlashtiruvchi va kengaytiruvchi o‘quv fanlarini umumlashtirish , yaxlit mantiqiy mukammal bilim, ish-harakat usullari va shaxsiy sifatlarni tarkib toptirishni ko‘zda tutishi, shuningdek, o‘quvchilarning iqtidori, qiziqishi, o‘zlashtirishiga ko‘ra differensial tayyorgarlikni kuchaytirish va murakkablashtirish – zamonaviy maktabning global yo‘nalishiga aylanishi to’g’risida ma’lumotlar aks etgan.