NEYRON TARMOQLARINI FAOLLASHTIRISH FUNKTSIYALARNI AMALGA OSHIRADIGAN MANTIQIY AVTOMATLARINING TAXLILI VA SINTEZ QILISH - Mardayev Azamatjon Abdusamat o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya. Neyron tarmoqlari turli sohalarda inqilob qilib, mashinalarga murakkab vazifalarni ajoyib aniqlik bilan bajarishga imkon berdi. Neyron tarmoqlarini faollashtirish ularning kuchini ishlatishda hal qiluvchi rol o'ynaydi, chunki bu mantiqiy avtomatlarni yotqizish va sintez qilishni o'z ichiga oladi. Ushbu maqolada faollashtirish jarayoni, uning usullari va uning tarmoq ishlashiga ta'siri o'rganiladi. Natijalar faollashtirish texnikasining samaradorligini namoyish etadi, bu kelajakdagi yutuqlar uchun chuqur munozaralar va xulosalarga olib keladi.