DALA QIRQBO‘G’IM (EQUISETUM ARVENSE)O‘SIMLIGINING XALQ TABOBATIDAGI AHAMIYATI - Abdurahmonova Nafisa Shuhrat qizi; Abdullayeva Yulduz Olim qizi; Mamatqulova Iroda Ergashevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu tezisimda dorivor o’simliklar turiga kiruvchi dala qirqbo’gimi haqida keltirilgan. Dala qirqbo’g’imini xalq tabobatida qo’llanishi haqida va buyuk bobokolanimiz Abu Ali ibn Sinoning o’zining davolash amaliyotida qo’llaganligi haqida ham ma’lumotlar keltirilgan. Dala qirqbo’g’imi tarkibida oshlovchi, achchiq moddalar va smolalar borligi ham aniqlangan..