STRUKTURALASHGAN MAʼLUMOTLAR BAZASINI SHAKLLANTIRISHDA PRODUKTSION BILIMLAR BAZASINI ISHLAB CHIQISH ALGORITMLARI - Xurramova Ra'no Ibragimovna; Fayzullayev Shaxzod Shuxrat o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annontatsiya; Ushbu maqolada intellektual tizimlarda bilimlar bazasini yaratishning algoritmik usullarini ishlab chiqish va ularning mantiqiy-matematik va dasturiy ta'minoti masalalari ko'rib chiqiladi. Ushbu sinf masalalari uchun algoritmik banklarning tarkibi va mazmunini shakllantirish yo'llari ko'rsatilgan. Algoritmlash usulida rasmiylashtirish yo‘llari ko‘rsatilgan va kompyuterda rasmiylashtirilgan ijodiy masalalarni yechishning avtomatlashtirilgan tizimlari ishlab chiqilgan.