HARBIY XAVFSIZLIK TUSHUNCHASINING TALQINI, MOHIYATI VA XORIJ MAMLAKATLARNING HARBIY XAVFSIZLIGINI TAMINLASHDA XALQARO XAMKORLIK ROLINING ASOSLARI - Shamuratov Ushqun Zaripboyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqola asosan, harbiy xavfsizlikni dolzarb muammolarini ilmiy jihatdan o‘rganish maqsadida, dastlab uning nazariy asoslariga e’tibor qaratish uchun “harbiy xavfsizlik” tushunchasining mazmun va mohiyatini, shuningdek xorijiy davlatlarning harbiy xavfsizligini ta’minlashdagi xalqaro hamkorlikning roli o‘rganib chiqildi. Maqolada ushbu mavzu bo‘yicha izlanishlar olib borgan olimlarning fikrlari va qarashlari va davlat tomonidan qabul qilingan qonunlarga asoslangan holda “harbiy xavfsizlik” tushunchasi, hamda harbiy xavfsizlikni ta’minlashning o‘ziga xos jihatlari yoritib chiqildi.