CHET TILLARINI O‘QITISHDA ONLAYN TA’LIMNING XORIJDAGI YUTUQ VA MUAMMOLAR - Madina Hamidova; Nafisa Baxshilloyeva; Dilrabo Akhmedjanova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Bugungi kunda chet tillarini oʻqitishda va deyarli hamma sohani oʻqitishda onlayn ta'limdan keng koʻlamda foydalanilmoqda. Onlayn taʼlim nima oʻzi? Onlayn taʼlim bu masofadan turib vertual mobil telefon, kompyuter va shunga oʻxshash axborot almashinuvchi qurilmalar yordamida oʻqitish tizimidir. Onlayn taʼlimdan foydalanish asosan 2019-yildan keng tarqaldi, ommalashdi. Bunga sabab COVID-19 virusi va epidemiologik vaziyatda insonlar karantinda uylarida oʻtirishga majbur boʻlib qolganliklaridir.