TUPROQLARINING UNUMDORLIK HOLATI VA UNGA TA'SIR ETUVCHI OMILLAR - Hayutboyeva Nodira - (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: Ushbu maqolada tuproq unumdorlik holati , unga ta'sir qiluvchi omillar va ularni yuzaga keltiruvchi harakatlar natijasida yer unumdorligi oshirilish natijalari o‘rganiladi.Tuproqning ishlab chiqish qobilyati, unda kechadigan kо‘plab jarayonlar va hodisalarga ushbu maqolada yaqqol namoyon etilgan.