O‘QUVCHI QIZLARNING TIKUVCHILIK QOBILIYATINI RIVOJLANTIRISHDA TEXNOLOGIYA FANIDA QO‘LLANILADIGAN USULLARNING AHAMIYATI - Axatova Sevara Istamovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya. Ushbu maqolada o`quvchi qizlar o'rtasida tikuvchilik mahoratini rivojlantirishda fan va texnologiya usullarini birlashtirishning ahamiyati o'rganilgan. Raqamli vositalar, virtual tajribalar va onlayn platformalardan foydalangan holda, ushbu usullar ijodkorlikni, texnik malakani va umumiy faollikni oshiradi. Ilm-fan va texnologiyaning tikuvchilik ta'limiga qo'shilishi nafaqat o`quvchi qizlarni qimmatli ko'nikmalar bilan ta'minlaydi, balki inklyuzivlikni targ'ib qiladi va gender stereotiplarini buzadi. Ushbu maqolada ushbu usullarning ahamiyati, ularning ijobiy ta'siri va tikuvchilik ta'limini yanada rivojlantirish imkoniyatlari ta'kidlangan.