YOSHLARNING TEXNOLOGIK TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH DAVR TALABI - Haydarov Rustam Berdimurodovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya. Ushbu maqola bugungi tez rivojlanayotgan dunyoda yoshlar orasida texnologik fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishning muhimligini o'rganadi. Bu ehtiyojni ta'kidlaydi raqamli savodxonlik ta'lim, loyiha asosida o'rganish, STEM/STEAM ta'limi va kodlash dasturlari texnologik fikrlashni rivojlantirishning samarali usullari sifatida. Maqolada ushbu tafakkurni rivojlantirishning potentsial natijalari muhokama qilinadi, uning kelajakdagi muvaffaqiyat uchun ahamiyati ta'kidlanadi va o'qituvchilar va siyosatchilar uchun takliflar beriladi.