ИНФОКОММУНИКАЦИЯ ТИЗИМЛАРИ ЭЛЕКТР ТАЪМИНОТИНИНГ МОРФОЛОГИК ТАҲЛИЛ ҚИЛИШНИНГ АЛГОРИТМИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Қодиров Фазлиддин Мислиддинович; Аюпова Диана Анатолевна; Тохиров Қувончбек Мусурмон ўгли; Торабаева Назийра Полат қизи (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Жаҳонда инфокоммуникация тизимларини узлуксиз хизмат кўрсатишини таъминлашда уларнинг турли энергия таъминоти манбаларини қатъий алгоритм ва дастурий таъминотлар асосида бошқариш қурилмаларини такомиллаштиришга катта эътибор қаратилмоқда. Ушбу йўналишда, жумладан телекоммуникация тизимларини энергия билан таъминлашда барқарорлик, ишончлилик, турғунлик параметрларига боғлиқ бўлган гибрид энергия таъминотининг адаптив бошқариш моделлари, алгоритм ва дастурий таъминоти, техник воситалари ҳамда ахборот-ўлчов воситаларини ишлаб чиқишга алоҳида эътибор қаратилмоқда.