O'ZBEK ROMANLARIDA AMIR TEMUR OBRAZLARI TALQINLARI - Jo`rayeva Nargiza Qurbonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o`zbek romanlarida Amir Temur obrazining aks etishi xususidagi fikrlar mulohazaga tortilgan. Qayd etish lozimki, asarlardan o`rin olgan Amir Temur siymosining ayrim hollarda ziyrak sarkarda ekanligiga urg`u berilgan bo`lsa, ayrim hollarda uning donishmand inson ekanligi alohida qayd etiladi.