GEOAXBOROT TIZIM VA TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA MELIORATSIYA ELEKTRON XARITALARINI LOYIHALASH VA TUZISH - Abduraxmonov S.; Umurzakova Sh.A. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola geoaxborot tizimlari va texnologiyalaridan foydalangan holda melioratsiya elektron xaritalarini loyihalash va tuzishni o'rganadi. Melioratsiya, qishloq xo'jaligi yerlarini maqbul mahsuldorlik uchun yaxshilash jarayoni zamonaviy dehqonchilik amaliyotida hal qiluvchi rol o'ynaydi. Elektron xaritalar aniq fazoviy ma'lumotlarni taqdim etish orqali melioratsiya faoliyati samaradorligi va samaradorligini oshiradi. Ushbu maqolada melioratsiya maqsadida elektron xaritalarni loyihalash va tuzishning keng qamrovli metodologiyasi keltirilgan. Tadqiqot geoaxborot tizimlari va texnologiyalarining aniq xaritalashga erishishdagi ahamiyatini ta'kidlaydi va ushbu sohaning natijalari, natijalari va kelajakdagi yo'nalishlarini muhokama qiladi.