“BIR MAKON, BIR YO‘L” LOYIHASI - Jabborqulov Jahongir Jo‘raqul o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Maqolada Xitoy “Bir makon, bir yo‘l” loyihasi tashabbuskorligiga taklif qilayotgan infratuzilma loyihalari muhokama qilinadi. “Bir makon, bir yo‘l” loyihasi tashabbuskorlariga taklif qilayotgan katta hajmdagi loyihalardan biri bu yuqori tezlikdagi temir yo‘l magistrallarini yaratishdir. Yuqori tezlikdagi temir yo‘l magistrallarini yaratish “Bir makon, bir yo‘l” loyihasining bir qismi o‘laroq, bundagi asosiy maqsad G‘arbiy yevropani Xitoy orqali janubiy-sharqiy Osiyo bilan bog‘lovchi transcontinental transport yo‘nalishini barpo etishdir. Maqolada bu loyiha moliyalashtirilishi batafsil bayon etilgan.