FIRIBGARLIK JINOYATI VA UNING PROFILAKTIKASI - Rixsitillayev Saidiskandar Doniyorxoji o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada muallif tomonidan firibgarlik jinoyati tushunchasi, uning ayrim o‘ziga xos jihatlari xususida umumiy tavsif berilgan. Bundan tashqari, firibgarlik jinoyati tarkibi elementlari tahlili amalga oshirilgan. Muallif mazkur jinoyatni sodir etish usullari uning kvalifikatsiyasiga ta’sir etishi haqida ham to‘xtalgan. Jumladan, hujjatlarni qalbakilashtirish orqali sodir etilgan firibgarlik jinoyatini kvalifikatsiya qilish masalalarini yoritgan. Shuningdek, mazkur mavzuda tadqiqot olib borgan olimlarning fikrlarini o‘rganib, firibgarlikning jinoyat-huquqiy tavsifini bayon qilgan.