INSON FAOLIYATINING MOTIVATSIYASI - Cho‘tboyeva Go‘zal Murodjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Inson faoliyatining motivatsiyasi, insonlarni harakatga olib keladigan, maqsadlarga erishish va qobiliyatlarini amalga oshirishga rag'batlantiruvchi energetik kuch hissiyotidir. Motivatsiya o'ziga xos xususiyatlarga ega bo'lib, insonning ichki hissiyotlari, tashqi o'zaro munosabatlar, maqsadlari, insoniyatga yo'naltirilgan aloqalar, tanqid va ta'riflar kabi faktorlar orqali shakllanishi mumkin. Shaxsiy rivojlanish, muvaffaqiyatlar, yaratuvchi muhit, o'z vaqt va tartibni boshqarish ham motivatsiyani oshirishda muhim o'rin egallayadi. Motivatsiya insonlarda har birga o'ziga xos tarzda shakllanadi va faoliyatga rag'batlantiruvchi, kuchli hislar va energiya o'zgarishlariga olib keladi.