МАВОРОУННАҲРДА МИЛЛАТЛАРАРО ТОТУВЛИКНИНГ МИЛЛИЙ-ДИНИЙ АНЪАНАЛАРИ - Азизбек Амонов (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Ушбу мақолада миллатлараро тотувликни жараёнлари ва шарқ ва айниқса, мавороуннаҳрда миллатлараро тотувликнинг миллий- диний анъаналари кенг ёритилган. Мақолада Ўзбекистонда миллатлар ва элатларнинг ўзаро алоқа маданияти, ижтимоий тотувликни таъминлашдаги муҳим омиллар илмий асосланган. Шунингдек, Мавороуннаҳрда ўша даврда миллатлараро муносабатлар барча соҳаларда ўзига хос услубда акс этиши, миллий-диний муносабатларнинг муҳим жиҳатлари очиб берилган