CHET TILINI MUSTAQIL O'RGANISH UCHUN INTERAKTIV WEB- ILOVANI LOYIHALASH VA ISHLAB CHIQISH - Primov Anvar Rustamovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqola, bugungi kunda inson faoliyatining barcha sohalarini qamrab olayotgan axborot texnologiyalari, o'qitish jarayonida yangi imkoniyatlar taqdim etmoqda. Axborot texnologiyalari asosida yaratilgan turli xil ta'lim dasturlari yangi bilimlarni o‘zlashtitirishning asosiy vositalardan biriga aylandi. Mazkur ishda chet tilini mustaqil o'rganuvchilar uchun mo‘ljallangan web- ilovani ishlab chiqish masalasi muhokama qilinadi. Bunda mavjud ilovalar tahlil qilinib, ularning afzalliklari va kamchiliklari tadqiq etiladi. Ishlab chiqilayotgan loyihaning funksionalligi aniqlanadi, ilova strukturasi modellashtiriladi, zaruriy ma’lumotlar sxemasi loyihalanadi, shuningdek, Web texnologiyalarning imkoniyatlarini tahlil qilish asosida ilova ishlab chiqiladi. Ishning natijasi chet tili o‘rganuvchilar keng auditoriyasi uchun mo‘ljallangan web-ilova hisoblanadi.