DIFFUZIYA JARAYONLARINI VIZUALLASHTIRISH - Hamrobek Hayitbayev Shavkatovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola diffuziya jarayonlarini vizualizatsiya qilish, turli xil texnika va dasturlarni o'rganishning ajoyib dunyosiga kirib boradi. Diffuziya ko'plab ilmiy sohalarda hal qiluvchi rol o'ynaydi va uning xatti-harakatlarini tasavvur qilish qimmatli tushunchalarni berishi mumkin. Biz vizualizatsiyaning asosiy usullarini, shu jumladan simulyatsiyalar, zarrachalar tizimlari, issiqlik xaritalari va grafikalarini muhokama qilamiz, ularning kuchli tomonlari va qo'llanilishini ta'kidlaymiz. Ushbu maqola diffuziya jarayonlarini tushunishda vizualizatsiyaning ahamiyati va uning turli sohalarda tadqiqotlar va muammolarni hal qilishni rivojlantirish imkoniyatlarini yoritishga qaratilgan.