KISLOTA - ASOS KATALIZNING TA`SIR MEXANIZMI - Shamsiddinov Muxammadjon Ziyavidinovich, (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Biz juda ko`p reaksiyalarda yo kislota yo asoslarni katalizator sifatida ishlatilishini bilamiz. Kislotali kataliz deganda (juda tor ma`noda) reaksiya tezligini vodorodli kislotalar ishtirokidagi reaksiyalarga aytiladi.