ELEKTR TARMOQLAR VA TIZIMLAR - Asqarova Anoraxon Shomuhammadovna; Barziyev Dilshodbek Sadriddinovich; Ibragimov Shuhratbek Shukuraliyevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Energetika tizimi ikki xil turdagi elementlardan iborat: o’zgartiruvchi, ya’ni bu elemetlar yordamida energiya bir turdan ikkinchi turga o’zgartiriladi, uzatuvchi, ya’ni bular (havo va kabel liniyalari) energiyani kerakli masofalarga uzatishga xizmat qiladi.