INVESTITSIYALARDAN SAMARALI FOYDALANISH ASOSIDA HUDUDIY IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISH - Mamarayimov O'rozali Abdullayevich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola hududiy iqtisodiyotni rivojlantirishda investitsiyalardan samarali foydalanishning hal qiluvchi rolini o'rganadi. Tadqiqot investitsiyalar ta'sirini maksimal darajada oshirish va ularning natijalarini tahlil qilish uchun ishlatilishi mumkin bo'lgan turli usullarni o'rganishga qaratilgan. Muhokama natijalarning natijalarini yanada chuqurroq o'rganadi va siyosatchilar va manfaatdor tomonlarga investitsiyalardan samarali foydalanishni kuchaytirish va shu bilan umumiy iqtisodiy rivojlanishni rag'batlantirish bo'yicha tavsiyalar beradi.