ЎТМИШДАГИ ВА ЗАМОНАВИЙ ҚУРОЛЛИ МОЖАРОЛАР ОПЕРАТИВ САНЪАТНИНГ ПАЙДО БЎЛИШИ ВА РИВОЖЛАНИШИГА ТАЪСИРИ - Д.С. Каримов (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннoтация: Ушбу мақола, ўтмишдаги турли қуролли можароларда оператив санъатни яралишига (пайдо бўлиши) ва шаклланишига сабаб бўлган омиллар ҳамда ўтмиш ва замонавий қуролли можароларда ривожланиб борилгани бўйича олиб борилган қисқа таҳлил натижаси хавола этилган. Бунда, оператив санъат қўшинлар таркиби, ҳарбий техника ва қуролларни ҳамда бошқарув техник воситаларининг ривожланишидан қанчалик тобелиги кўрсатилган.