TIL IJTIMOIY HODISAMI YOKI INSONNING BIOLOGIK TABIATIMI? - Muxammadiyeva Risola; Ochilova Mashhura Muhammadovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Insonlar til haqida o‘ylar ekan, til nima, u qanday paydo bo‘lgan, u insonning bir bo‘lagimi yoki yo‘qmi, jamiyatning tilga nisbatan ta’siri bormi, degan savollarga javob topishga harakat qilishadi. Ko'pgina tilshunos olimlar bu savollar bo'yicha juda ko'p tadqiqotlar olib borgan va ba'zi faktlarni aytib o'tgan. Ushbu maqolada tilga qanday qilib to'g'ri ta'rif berish mumkinligi tasvirlangan va til qanday hodisa, ijtimoiy yoki tabiiy ekanligi muhokama qilinadi.