QISHLOQ XO'JALIGI HAYVONLARNI KASTERATSIYA QILISHNING SAMARALI TARAFLARI - Arziyev X.Y.; Arislanbekov I.A.; Abatbaeva A.M. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotasiya: Ushbu maqolada qishloq xo'jaligi hayvonlarni kastratsiya qilish yo'lari va hayvonlarda kuzatilgan o'zgarishlar haqqida bayon qilingan. Qoraqolpog'iston Respublikasi Nukus shahrida on oylik takada kastratsiya ishlari amalga oshirilganligi, hayvonlarda qanday o'zgarishlar yuz berishi va uning iqtisodiy ahamiyati haqqida yozilgan.