BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINI TARBIYALASHDA XALQ OGʻZAKI IJODINING OʻRNI - Tursunova Saida Isakovna; Donayeva Ashuroy Ollanazar qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada xalq ogʻzaki ijodi janrining rivojlanish tarixi. Oʻquvchilarning nutqiy malakasini shakllantirishda xalq ogʻzaki ijodi namunalaridan unumli foydalanish. Boshlangʻich sinf oʻqish darslarida xalq ogʻzaki ijodi orqali oʻquvchilar tafakkurini oʻstirish, maʼnaviy dunyosini shakllantirish haqida fikr yuritilgan.Shu bilan birga boshlangʻich sinf darslik kitoblarida keltirilgan ertak, doston,maqol, topishmoq,masal kabi janrlarni milliy qadriyatlarimiz,urf-odatlarimiz bilan uygʻunlashtirilgan holda yosh avlodga oʻrgatishdan iboratdir.