СОБИҚ ИТТИФОҚ ҚУРОЛЛИ КУЧЛАРИДА ЎТКАЗИЛГАН ЎҚУВЛАРИНИНГ ТАРИХИ (РЕТРОСПЕКТИВ ТАҲЛИЛ) - Саидумаров Иброҳим Ҳошимович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
1922 йилдан 1991 йилгача қизил ва Собиқ Иттифоқ турли даражадаги тажриба ва тадқиқот ўқувларини ташкил этиш, тайёрлаш ва ўтказиш мақсадлари, вазифалари ва усуллари кўриб чиқилган. Қуролли Кучларни келажакдаги ҳарбий можаролар учун қуриш, ривожлантириш ва сифатли тайёрлашнинг асосий йўналишларини аниқлаш учун замонавий шароитда ушбу тажрибани ҳисобга олиш зарурлигига эътибор қаратилади.