IQTISODIY BARQARORLIKNI TA’MINLASHDA BUDJET-SOLIQ SIYOSATINING O‘RNI - Sarsenbayev B.A.; Jumamuratova X.O.; Qaljanova Sh.P. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Maqolada mahalliy budjetlar daromadlarini shakllantirishning muhim omili sanaladi. Mulkdorlar tomonidan mulkdan samarali foydalanishga erishishda soliqlar vositasidan foydalanish, mulkiy soliqlar tushumining mahalliy budjetlar daromadlaridagi ulushini oshirish borasida qator ta’sirchan chora-tadbirlar amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohatlar haqida yozilgan.