DZYUDO BO'YICHA SPORT MASHG'ULOTLARI JARAYONINI QURISHNING NAZARIY ASOSLARI - Matnazarov Asadbek G’ayratjon o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annototsiya. Dzyudochilarning sport mashg'ulotlari - bu bilimlar, vositalar, usullar va shart-sharoitlardan maqsadli foydalanishning uzoq muddatli jarayoni bo'lib, u ishtirokchilarning rivojlanishiga ta'sir ko'rsatishga va ularning sport yutuqlariga zaruriy tayyorgarligini ta'minlashga imkon beradi. Nazariy vositalarni oqilona tanlashni ta'minlash uchun yangi boshlanuvchilarni sport mahorati cho'qqisiga yetgunga qadar tayyorlash jarayonini tashkil etishning nazariy asoslarini bilishi va amalda qo'llashi kerak.