DAVLAT TIBBIY SUG’URTASI MEXANIZMLARINI O’ZBEKISTONDA JORIY ETISHNING AHAMIYATI, MAZMUNI VA TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Xusanova Marjona G’anisher qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqola davlat tibbiy sug’urtasining O’zbekistonda joriy etilishi, buning qay darajada tibbiyot sohasida ahamiyatli ekanligi, davlat tibbiy sug’urtasining boshqa sug’urta turlaridan qanday farqlar mavjudligi, davlat tibbiy sug’urtasining afzalliklari haqida bayon qilinadi. Ushbu sohada qonunchiligimizda davlat tibbiy sug’urtasini joriy etishda qanday normativ huquqiy hujjatlar qabul qilinganligi va ularni amaliyotda qo’llashdagi jarayonlar haqida ham so’z boradi. Bundan tashqari chet el amaliyotida tibbiy sug’urtaning qo’llanilishi haqida ham bayon qilinadi