OILA MUSTAHKAMLIGI QONUN NIGOHIDA - Muxammedova Aydin (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya - Oila-huquqiy munosabatlarda ham shaxsiy, ham mulkiy manfaatlar bir xil tarzda ahamiyatga ega. Ularning har ikkalasi ham o‘ziga xos huquqiy himoya vositalari qo‘llanilishini talab etadi. Oila-huquqiy himoyani ro‘yobga chiqarishda oxir oqibatda prosessual-huquqiy vositalarsiz samarali natijaga erishib bo‘lmaydi. Demak, oila huquqiy himoya o‘z navbatida fuqarolik-huquqiy himoya, prosessual vositalar bilan uzviy bog‘liq ravishda amalga oshirilishi lozim. Shu sababli ham ushbu mavzuning dolzarbligi o‘zining ilmiy-nazariy va amaliy negizlariga ega.