ИЖТИМОИЙ ТАРМОҚЛАРНИНГ ЗАМОНАВИЙ ЎСМИРЛАРГА ТАЪСИРИ: АСОСИЙ МУАММОЛАР ВА ТАҲДИДЛАР - Н.Б.Артикбаева (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация: Замонавий ўсмирларнинг ҳаёти ўтмишдаги тенгдошлариникидан сезиларли даражада фарқ қилади. Бу рақамли социализация, "оталар ва болалар" ўртасидаги зиддиятнинг рақамли қарама-қаршиликка айланиши, шунингдек, мулоқот ва дам олиш амалиёти нуқтаи назаридан ўсмирларнинг ижтимоий-маданий шаклларининг ўзгариши билан тавсифланади. Ушбу мақоланинг мақсади рақамли жамиятдаги замонавий ўсмирларнинг мулоқот жараёнининг ўзига хос хусусиятларини ўрганишга бағишланган илмий тадқиқот натижаларини тўплаш, шунингдек, ушбу ёш гуруҳи вакиллари учун ушбу жараёнда юзага келадиган, замонавий ҳаётнинг глобал рақамлилашуви фонида содир бўлаётган ижтимоийлашув муаммоларни кўриб чиқишдир.